Novinka Tip Efekt lupa
 

Sugar sheets H6

 

Potisk vhodný k dekoraci cukroví na Halloween

od 70 Kč
Kategorie e-shop
Zvolte variantu
Kód produktu 1331/JED/A4 Velikost: A4 (cca 29,7x21 cm)
Materiál: Jedlý papír standard
Skladem 70 Kč
   
Kód produktu 1331/JED/A5 Velikost: A4 (cca 29,7x21 cm)
Materiál: Jedlý papír extra tenký
Skladem 70 Kč
   
Kód produktu 1331/DEC/A4 Velikost: A4 (cca 29,7x21 cm)
Materiál: Decorlist
Skladem 100 Kč
   
Kód produktu 1331/FON/A4 Velikost: A4 (cca 29,7x21 cm)
Materiál: Fondánový list
Skladem 120 Kč
   
 

Jedlý obrázek - jedlý papír na dort, fondánové listy, decorlisty

Materiál:

jedlý papír standard

  •  je bez chuti a vůně, je tuhý jako oplatka, při ohnutí praskne, lze přilepit na máslové a máslovo-pudinkové krémy, čokoládovou polevu, karamelizované kondenzované mléko, potahovou hmotu a další. Nesmí přijít do kontaktu s mokrými a vlhkými částmi dortu např. s ovocem, marmeládou, tvarohem, šlehačkou, mascarpone a ničím v kapalném stavu (např. příliš tekutá čokoláda, želé, rozpuštěné máslo ap.). Jedlý papír lepíme decorgelem, který současně slouží pro změknutí oplatky, chrání jedlý papír před zvlhnutím a vytvoří na něm lesklou vrstvu, která zvýrazní barvy.

jedlý papír extra tenký

  •  je velmi tenkou variantou jedlého papíru. Není "oplatkový", lze jej ohýbat, proto se velmi hodí na modelované dorty (etikety lahví ap.). Je možné ho velmi snadno stříhat. Trochu prosvítá, proto není vhodné pokládat velmi světlé obrázky na tmavý podklad (např. čokoládu). Pro zdobení horní plochy dortu se více hodí jedlý papír standard.

fondánový list

  •  nejedná se o druh papíru, ale o lisovanou cukrovou hmotu. Je silnější než jedlý papír. Sladký, zářivě bílý, ohebný. Velmi krásně na něm vynikají černobílé a sepiové fotografie a světlejší obrázky. K jeho přilepení se nepoužívá decorgel, ale voda nebo jedlé lepidlo. Je nutné jej skladovat mimo dosah vzduchu a denního světla - tvrdne. Doporučená délka skladování cca 5-7 dní. Nedoporučujeme skladovat déle než 14 dní. Hodí se na potahovou hmotu, čokoládu i krémy. Techniku pokládání na šlehačkové a tvarohové krémy nedoporučujeme začátečníkům. Po položení na šlehačkový podklad se fondánový list "rozpustí" a spojí s podkladem, takže obrázek vypadá, že je součástí krému. 

decorlist

  •  nejedná se o druh papíru, ale o lisovanou sladkou hmotu vanilkové vůně. Je tenčí než fondánový list, lze jej ohýbat, má zářivější bílou barvu. Nehodí se pro tisk tmavých obrázků. Může, ale nemusí se potírat decorgelem. Použití decorgelu doporučujeme při pokládání na tvarohové a šlehačkové krémy, kde izoluje decorlist od vlhkosti krému. Protože je tenký a ohebný, kopíruje podklad, je třeba jej pokládat na rovnou plochu. Je vhodný také na potahové hmoty a čokoládu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.