Jedlý papír (zvaný rýžový)

tisk vašeho obrázku 200   vybrat obrázek 200   univerzální vzory200

TISKNEME NA DVA TYPY JEDLÉHO PAPÍRU A TO NA

JEDLÝ PAPÍR STANDARD (SILNÝ) A JEDLÝ PAPÍR TENKÝ.

Jedlý papír standard je silnější variantou jedlého papíru, prosvítá jen minimálně, téměř se neohýbá, je vhodný na přímou dekoraci dortů, kde fotografie nebo obrázek je ústředním motivem.

Jedlý papír tenký je slabší variantou jedlého papíru, lehce prosvítá, lze velmi dobře ohýbat bez prasknutí. Je velmi vhodný na slané dorty (především proto, že u něj lze použít místo decorgelu pro přilepení a změkčení obyčejné máslo a pro dekoraci modelovaných a 3D dortů (jako etikety, nápisy, loga ap.) a sušenek, perníčků ap. 

Jedlý papír, často označovaný za rýžový papír, je vhodný na dekoraci všech cukrářských výrobků, především dortů a dezertů, ale také na vyhotovení jedlých dekorací jako jsou jedlé květy, etikety, podložky na stůl, vizitky, vánoční oplatky, pfka, svatební oznámení a pod.). Také se hodí k zapékání do chleba. Jedlý papír je cenově nejdostupnější druh materiálu používaného pro jedlý tisk. Manipulace s potištěným jedlým papírem je jednoduchá. Nehodí se však na pokládání přímo na smetanové nebo krémové podklady, protože jedlý papír nesnáší vlhkost. Jedlý papír je prakticky bez chuti.

SLOŽENÍ:

Jedlý papír je vyrobený ze škrobu (bramborový, kukuřičný, rýžový…), sladidla (přírodní nebo umělé) a rostlinného oleje.

NÁVOD NA POUŽITÍ:

Jedlý papír potřete velmi tenkou vrstvou decorgelu na rubu obrázku. Tato vrstva slouží k přilepení jedlého papíru na výrobek a současně k oddělení jedlého papíru od vlhkých částí (krémy apod.). Nalepte jedlý papír na moučník a opět potřete velmi tenkou vrstvou decorgelu. Tato vrstva slouží ke zvýraznění barev, dodání lesku a změkčení jedlého papíru. Decorgel roztírejte ihned po nanesení opatrně stěrkou tak aby nedošlo k poškození jedlého papíru (protržení, poškrábání, rozmazání barvy) a aby nevznikaly na jedlém papíru loužičky gelu. Místo dekorgelu lze použít také rozměklé máslo (nikdy ne ale rozpuštěné), karamelizované slazené kondenzované mléko (např. Condé). V takovém případě potírejte pouze rubovou stranu!

DECORGEL:

Díky němu bude jedlý papír lesklý a bude vypadat jako opravdová fotografie. Současně zajistí, že jedlý papír změkne a pak se lépe s dortem krájí. Decorgelem můžete přilepit jedlý papír na dort, čokoládu, marcipán nebo potahovací hmotu. Především ale slouží k oddělení jedlého papíru od vlhkých částí dortu jako jsou smetanové či tvarohové krémy, ovoce. Při dlouhodobém působení vlhkých částí dortu ale neochrání jedlý papír ani decorgel.

TRVANLIVOST:

Při skladovaní na chladném suchém místě je jedlý papír použitelný minimálne 6 mesíců.

 

 

Stránka 1 z 1 - 80 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 80 položek celkem