<

Cukrové listy ( fondánové listy) - vlastní potisk - kruh 26 cm

 
 

Potisk na cukrové listy - originální překvapení pro každého oslavence, profesionální a snadný způsob dekorace sladkých dortů a dezertů! Váš obrázek na přání upravíme, vytiskneme, bezpečně zabalíme a rychle doručíme. Nadstandardní služby a kvalita za rozumné ceny. Veškeré dotazy zodpovíme na naší infolince +420 723442224  NEPLAŤTE ZA HOVOR! Stačí prozvonit číslo a my Vám v co nejkratší době zavoláme zpět.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
2.4.2024
260 Kč    
Kategorie Výřezy (kruhy, srdce ap.)Kruh Jedlý papír průměr 20 cm, Kruh Jedlý papír průměr 24 cm, Zobrazit další kategorieKruh Jedlý papír průměr 26 cm, Kruh Jedlý papír průměr 29 cm, Kruh Jedlý papír průměr 14,5 cm, Kruh Cukrový list (fondán) průměr 14 cm, Kruh Cukrový list (fondán) průměr 20 cm, Kruh Cukrový list (fondán) průměr 24 cm, Kruh Cukrový list (fondán) průměr 26 cm, Kruh Cukrový list (fondán) průměr 29 cm, Kruh Vanilkový list (decorlist) průměr 14 cm, Kruh Vanilkový list (decorlist) průměr 20 cm, Kruh Vanilkový list (decorlist) průměr 24 cm, Obdélník a čtverec Cukrový list (fondán) max. A5 (14,5x21cm), Obdélník a čtverec Cukrový list (fondán) max. A4 (21x29,5cm), Obdélník a čtverec Cukrový list (fondán) max. A3 (29,5x42cm)
 

Potisk na cukrové listy - originální překvapení pro každého oslavence, profesionální a snadný způsob dekorace sladkých dortů a dezertů! Váš obrázek na přání upravíme, vytiskneme, bezpečně zabalíme a rychle doručíme. Nadstandardní služby a kvalita za rozumné ceny. Veškeré dotazy zodpovíme na naší infolince +420 723442224  NEPLAŤTE ZA HOVOR! Stačí prozvonit číslo a my Vám v co nejkratší době zavoláme zpět.

kruh cca 26 cm

TISK NA CUKROVÉ LISTY - nejjednodušší použití, nejefektnější vzhled, nejchutnější verianta 

Nejedná se o druh rýžového papíru, ale o lisovanou cukrovou hmotu. Je silnější než jedlý papír (necelý milimetr) a téměř neprosvítá. Je sladký, zářivě bílý, při teplotě nad 25°C je krásně ohebný. Velmi pěkně na něm vynikají černobílé a sepiové fotografie a světlejší obrázky. Naopak se příliš nehodí pro tisk velkých ploch s přechody tmavých sytých barev. K jeho přilepení se nepoužívá decorgel, ale voda nebo jedlé lepidlo. Je nutné jej skladovat mimo dosah vzduchu a denního světla - tvrdne. Doporučená délka skladování cca 5-7 dní. Nedoporučujeme skladovat déle než 10 dní mimo mrazák. Hodí se na potahovou hmotu, čokoládu i krémy. Techniku pokládání na šlehačkové a tvarohové krémy nedoporučujeme začátečníkům. Po položení na šlehačkový podklad se fondánový list "rozpustí" a spojí s podkladem, takže obrázek vypadá, že je součástí krému. 

Mezi největší výhody tohoto materiálu patří předevších velmi "čistý a upravený" vzhled, sladká chuť a velmi snadné použití.

V ČR tento tisk provádí pouze pár cukráren výhradně pro svou potřebu. Díky skvělým vlastnostem tohoto materiálu si nyní i vy můžete SNADNO vytvořit dort či jiný cukrářský výtvor v profi kvalitě!

Cukrové/fondánové listy jsou vhodné na dekoraci všech cukrářských výrobků (dorty, zákusky, čokoláda, marcipán atd.).

Velmi dobře snáší zamražení. 

SLOŽENÍ:

Fondant (cukr, glukózový sirup , aditiva), aditiva - způsobují, že list má při teplotě do 25°C neměnný tvar.

NÁVOD NA POUŽITÍ:

Povrch potahovaného dortu zlehka navlhčete vodou až se vytvoří lepkavý film, na něj položte potištěný cukrový/fondánový list. Zkušenější mohou navlhčit nepotištěnou stranu cukrového listu, je třeba dbát zvýšené pozornosti aby nedošlo k poničení listu přílišnou vlhkostí - tisk nesmí přijít do kontaktu s kapalinou a nepotištěnou stranu nenamáčet ale pouze lehce navlhčit a vytvořit film. Na krémových podladech drží bez nutnosti vlhčení. Pokud pokládáte cukrový/fondánový list na polevu nebo čokoládu, lepte ve chvíli kdy není poleva/čokoláda ještě zcela ztuhlá a ještě trochu lepí na dotyk. Ani v tomto případě nevlhčete. Uhlaďte obrázek (nejlépe přes folii, tak aby nedošlo k rozmazání barev) a dort případně dozdobte podle vlastního uvážení. Cukrový/fondánový list můžete také lepit jedlým lepidlem, není to ale nutné. Cukrový/fondánový list nepotírejte decorgelem – nevpije se! Cukrový/fondánový list reaguje na teplotu a vlhkost, před použitím jej proto uchovávejte v uzavíratelném sáčku do teploty 25 C.  Na suchu ztvrdne, v přílišné vlhkosti se rozpouští. Teplem měkne, chladem tuhne – toho lze využít při tvarování a práci s ním. Froster mu neublíží, lze zamražovat.

TIPY:

Cukrové/fondánové listy je nutné skladovat vždy uzavřené ve vzduchotěsném sáčku. Při teplotě nad 25°C měkne. Jestliže se Vám zdá fondantový list při práci příliš měkký, vložte jej na chvíli do chladu, opět ztuhne. Jestliže je naopak příliš tvrdý, ohřejte jej (stačí teplota mírně nad 30°C) nebo dejte do sáčku pod folii na které je list položen vlhký ubrousek. Sáček zavřete a nechte jej 2-3 dny takto.

TRVANLIVOST:

Při skladovaní při teplotě 15-20 °C na suchém místě je použitelný minimálně 6 mesíců, protože ale rychle tvrdne, nedoporučujeme jeho skladování mimo mrazák déle než 10 dní. Je nutné jej skladovat ve vzduchotěsném sáčku ve kterém je dodáván! Po vyschnutí ztrácí pružnost. Pokud chcete cukrový/fondánový list skladovat déle než 10 dní, doporučujeme jej zamrazit a to včetně vzduchotěsného sáčku a kartonu ve kterém je zabalem (zmražený je velmi křehký a předejdete tak možnosti jeho polámání). Po vytažení z mrazáku jej před použitím nechte při běžné pokojové teplotě pár minut povolit.

 

 

 

Chuť Sladká
Materiál Cukrový list (fondán)
Tvar Kruh
Velikost průměr 26 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: