<

Decorgel

Sladký, bezbarvý gel k fixaci jedlého papíru.

Díky němu bude jedlý papír lesklý a bude vypadat jako opravdová fotografie. Současně zajistí, že jedlý papír změkne a pak se lépe s dortem krájí. Decorgelem můžete „přilepit“ jedlý papír na dort, čokoládu, marcipán nebo potahovací hmotu. Především ale slouží k oddělení jedlého papíru od vlhkých částí dortu jako jsou smetanové či tvarohové krémy, ovoce. Při dlouhodobém působení vlhkých částí dortu ale neochrání jedlý papír ani decorgel.

Použití:

Jedlý papír potřete velmi tenkou vrstvou decorgelu na rubu obrázku. Tato vrstva slouží k přilepení jedlého papíru na výrobek a současně k oddělení jedlého papíru od vlhkých částí (krémy apod.). Nalepte jedlý papír na moučník a opět potřete velmi tenkou vrstvou decorgelu. Tato vrstva slouží ke zvýraznění barev, dodání lesku a změknutí jedlého papíru. Decorgel roztírejte ihned po nanesení opatrně stěrkou tak aby nedošlo k poškození jedlého papíru (protržení, poškrábání, rozmazání barvy) a aby nevznikaly na jedlém papíru loužičky gelu.

Složení: glukózový sirup, cukr, voda, zahušťovadlo E440, emulgátor kyselosti E330, konzervant E202